MEGASALES RAYA

MEGASALES RAYA

Wednesday, 20 August 2014












Dress Daisy 4693
Price : RM 88.00 Only!

MATERIAL : Polyester Silk 
- Sehelai dress
- Dress longgar 
- Butang depan boleh dibuka
- Ada tali di belakang
- Kain tak melekat di badan
- Pergelangan tangan berbutang
- Sesuai untuk Ibu yang menyusu (Nursing Friendly)

Size : Free Size (Untuk orang yang size S hingga M)

UKURAN:
Bahu : 37cm / 14.5'
Ukurlilit Dada : 100cm / 39''
Ukurlilit Pinggang : 90cm / 35''
Ukurlilit Punggung : 102cm / 40''
Ukurlilit Lengan : 32cm/13'
Ukurlilit Pergelangan Tangan : 20cm/8'
Panjang Dress : 142cm / 56' (Dari bahu ke tumit kaki)


Wednesday, 16 July 2014

Dress Ayra (Plus Size)




Dress Ayra 2768
Price : RM 95.00
PROMO Price : RM 92.00 termasuk Postage


Material : Polyster Spandex

- Material sangat sejuk macam ada aircond dan lembut
- Material sangat memeri
- Dress labuh dari biasa
- Boleh dipakai untuk wanita mengandung

Size : 44- PLUS SIZE


Dress Akira (Plus Size)



Dress Akira 2664 (PLUS SIZE)
Price : RM 95.00 
PROMO Price : RM 91.00 Termasuk Postage

Material : Polyster Spandex

- Material sangat sejuk macam ada aircond dan lembut
- Material sangat memeri
- Material ada textured and cetakan timbul (emborsed )
- Pinggang elastik ada getah
- Boleh dipakai untuk wanita mengandung 

Size : 44- PLUS SIZE 

Ukuran :
Bahu : 41cm/16'
Ukurlilit Dada : 90cm / 35' up to 46'/117cm
Ukurlilit Pinggang : 80cm up to 100cm / 31' - 39'
Ukurlilit Pinggul : 146cm / 57'
Panjang Tangan : 52cm / 20'
Panjang Dress : 57' / 145cm (Dari bahu ke tumit kaki)

Dress Aisyah (Plus Size)



Dress Aisyah (Plus Size)
Price : RM 95.00 Termasuk Postage

MATERIAL : Cotton 
- Sleeveless Dress dan Cardigan 

- Cardigan boleh tanggal
- DRESS: Pinggang Elastik, Butang depan boleh di buka
- CARDIGAN: Cardigan Longgar, butang depan boleh di buka
- Sesuai untuk Ibu Menyusu (Nursing Friendly)

Size : 44 - PLUS SIZE (Sesuai untuk Size XL hingga XXL)

UKURAN:
Cardigan
Bahu: 39.5cm/15.5’
Dada : 112cm/44’
Pinggang : 109cm/42.9’
Armpit : 52cm/20.4’
Pergelangan Tangan: 26cm/10’
Length : 53cm/21’

Sleeveless Dress
Dada : 110cm/43’
Pinggang : 82-110cm/32’-43’
Punggung : 122cm/48’
Panjang : 142cm/56’

Dress Lily (Free Size)






DRESS Lily 4610
Price : RM 91.00
PROMO Price : RM 88.00 Termasuk Postage


MATERIAL : Polyester Silk & Lace
- Sehelai dress
- Dress longgar
- Ada tali di pinggang
- Kain tak melekat di badan
- Lace simple ada transparent sequen
- Pergelangan tangan berbutang
- Sesuai untuk Ibu yang menyusu (Nursing Friendly)

Size : Free Size (Untuk orang yang size S hingga M)



UKURAN:
Bahu : 37cm / 14.5'
Panjang Tangan : 61cm / 23.5''
Ukurlilit Dada : 94cm / 37''
Ukurlilit Pinggang : 85cm / 33''
Ukurlilit Punggung : 110cm / 43''
Panjang Dress : 142cm / 56' (Dari bahu ke tumit kaki)



Thursday, 10 July 2014

Kesan Perkataan Kepada Anak-anak kita – Ibarat Doa

Semasa sesaorang bayi itu lahir, dia mempunyai potensi untuk menjadi seorang genius.  Jika seorang bayi itu tidak cacat maka dia mempunyai segala yang di perlukan untuk dia boleh menjadi  cemerlang. Jika otaknya dirangsang dengan sempurna, dia pasti boleh mencapai tahap genius.


Saya suka membuat andaian yang mudah difahami untuk menerangkan lagi perkara ini. Sekiranya kita andaikan anak kecil itu seperti sebuah kereta, maka semasa dia baru lahir, dia adalah ibarat sebuah kereta sport yang boleh meluncur laju dan mempunyai kapasiti enjin yang besar. Namun jika pemandunya tidak menggunakannya dengan sepenuhnya, tidak ada guna kuasa yang ada pada kereta itu.

Untuk menjadi juara , ibubapa  dan anak mesti dapat bertahan hidup di dalam dunia penuh cabaran ini. Ini memerlukan kekuatan disiplin yang tinggi terutamanya bagi ibubapa. Ibubapa mesti mengawal diri dan senantiasa memastikan diri memberi input yang baik kepada anak-anak.

Pertama, ibubapa mesti mengawal perkataan yang keluar dari mulut.  Jika mahu anak jadi berani, berhentilah menakutkan mereka. Jika mahu anak menjadi baik, berhentilah mengatakan mereka jahat. Jika mahu anak yang berdisiplin, berhentilah mengatakan mereka itu ‘ hyperactive’. Perkataan yang keluar daripada mulut kita akan memprogram otak anak-anak kita.

Bila  perkataan itu terlalu kerap dia kaitkan kepada anak itu, maka anak ittu akan mengambilnya sebagai milik dia. Dia akan mengaitkan imej kendirinya dengan perkataan itu.  Bila itu sudah menjadi  miliknya, maka menukarnya menjadi payah. Pada peringkat ini, ia bukan sekadar mental sahaja, tetapi jiwa juga terlibat.
Terdapat ibubapa yang tidak suka menggunakan perkataan positif kepada anak-anak mereka contohnya, comel, bijak, rajin, cantik dan sebagainya. Kononnya pada pendapat mereka, anak-anak yang selalu dipuji akan bengkak kepala mereka.Nanti, anak akan menjadi bongkak.

Memuji sebenarnya tidak meninggalkan kesan negatif jika dilakukan dengan betul. Contohnya, jika anak itu bijak, katakan dia bijak dan kemudian tanya dia mengapa dia suka menjadi bijak. Semasa itu semaikan nilai-nilai  murni untuk menjadi pendorong dia untuk menjadi bijak. Contohnya,  dia menjadi bijak dan suka belajar kerana dia mahu menolong orang lain menjadi bijak juga.  Walaupun pada usia yang masih kecil. Janganlah membandingkan kebijaksanaan  dia kelembapan budak lain pula. Kemudiannya memuji dia melangit tinggi. Inilah yang membawa takabur.

Mempunyai imej kendiri yang positif adalah perisai  yang paling penting untuk berjaya hidup di dalam dunia yang penuh negatif ini. Oleh itu adalah amat penting bagi ibubapa membina imej kendiri yang positif di dalam anak kecil mereka. Janganlah mengaitkan perkara-perkara yang negatif dengan di mereka. Jika mereka tidak suka bergaul dengan orang lain, janganlah  itu sahaja  yang disebut berkali-kali.  Jangan pula mengait perkara itu sebagai peribadinya. Gunalah perkataan yang boleh memprogramkan dia untuk suka bergaul. Contohnya, “ Fia, suka berkawan, nanti bila Fia dah kenal kawan, Fia suka bermain dengan dia, kan?” Ini menyediakan anak itu untuk menerima identiti asing ini dan menjadikanya hak dia. Gambaran ini disemaikan di minda mereka sedari kecil lagi.

Ibubapa cemerlang  yang mahu membina anak-anak  yang positif perlu melihat anak-anak mereka yang masih kecil sebagai seorang  yang berkebolehan, cekap dan berjaya bila dewasa nanti.


Credits to: tipskahwin.com

Monday, 7 July 2014

Bengkung Moden berzip




Bengkung Moden berzip

Harga:
1 - 2 helai - RM40/helai Free Postage
3 - 5 helai - RM35/helai Free Postage
6- 10 helai - RM30/helai Free postage
➤ukuran : sesuai untuk yg berukuran pinggang 22-34 inci

➤material:Nylon/sponge layer/far infrared ray

▬►Penyelesaian kepada masalah masalah perut buncit......
▬►telah terjual sebanyak lebih 5000 pcs sejak mula dijual

➤Fungsi :-
1.memberi sinar infra red, dimana membantu aktiviti perpeluhan yg berkesan disekitar perut
2.mengekalan suhu, dimana meransang perpeluhan dimasa yg singkat
3.meningkatkan tekanan di kawasan pinggang, dimana melindungi dari lemak semakin terkumpul
4.direka khas untuk ibu-ibu yg sibuk. Sering kesuntukan masa. Sangat praktikal. Amat sesuai digunakan semasa berpantang dan juga selepas pantang.
5.sangat selesa bila anda memakai dan tidak berlipat
6.boleh dipakai bersama krim pelangsing
7.sangat bagus dipakai semasa dalam pantang dan period kerana infrared akan memberi kepanasan dimana melancarkan pengaliran darah kotor keluar
8.sesuai dipakai samada bg sudah berkahwin atau pun bujang

➤Tips pemakaian
1.boleh digunakan semasa mandi didalam tab, kerana sgt effective membantu meningkatkan efek infra red
2.jika anda banyak bekerja semasa duduk,pastikan anda memakainya kerana membantu pencegahan pengumpulan lemak
3.boleh dipakai semasa bersukan, walaupun hanya bersukan simple, tp akan menghasilkan peluh yg banyak dimana sgt bagus untuk membakar lemak
4. Cara terbaik untuk memakai adalah dgn keadaan berbaring dan zipkan mengikut zip yang sesuai dengan perut anda.
• Untuk permulaan/pertama kali penggunaan , jangan gunakan zip yg terlalu ketat, biar betul2 ikut size badan dan selesa
• Bila ada perubahan(jika zip yg digunakan sebelum ini longgar) baru guna zip yg lain yg sesuai... jangan paksa diri guna zip yang terlalu ketat
• Seelok-eloknya pakai 8 jam sehari (untuk mendapat kesan yg maksimum)

➤ukuran
sesuai untuk yg berukuran pinggang 22-34 inci

➤cara basuhan
1.basuh dengan air sabun, gosok tangan
2.jangan sidai direct cahaya matahari
➤jika anda mempunyai kulit sensitif- basuh dahulu bengkung, dan lapik dengan kain bila memakainya